Seoski turizam larva


O NAMA

Život na imanju je miran i harmoničan, težak i zanimljiv. Postoji vrijeme za rad i za odmor, vrijeme zabave i blagdana, tugovanja i radovanja, vrijeme momkovanja i ženidbe, vrijeme rađanja i vrijeme umiranja.

DAŠAK PROŠLOSTI

  

Požežanin Darko Larva otvorio je na obiteljskom imanju u Trenkovu turističko seosko gospodarstvo u Požeškoj kotlini. 
U pitoresknom ugođaju slavonskog gazdinastva koje je 1933. godine podigao djed vlasnika, nakon više godišnjeg osobnog truda, Darko Larva je obnovio sve nekadašnje objekte te ih prilagodio potrebama budućih gostiju. Pri tom nudi brojne sadržaje jer osim bogate slavonske gastro ponude, gosti mogu i fijakerom do obližnjeg Trenkovog dvorca ili posjetiti privatnu ali izuzetno bogatu arhološku zbirku u susjdstvu, do mogućnosti organiziranja izlta na Jankovac ili Veličke Toplic, a samo imanje posjduje bogatu etno zbirku uporabnih predmeta ovog područja. «Intenzivnije pripreme za otvorenje imanja započeo sam 2006. godine a želja mi je u potpunosti dovršiti samu kuću te ponuditi i uslugu noćenja te izgraditi štagalj na čijem bi tavanu gosti mogli spavati kao nekada na slami», izjavio je Darko Larva. 
Na subotnjem otvorenju ovog zasada jedinstvenog gospodarstva u okolici Požege, predsjednik Županijske turističke zajednice Ivan Peić je obećao svu pomoć za daljni razvoj ovog imanja. «Bilo je potrebno puno odricanja ali i hrabrosti u ova vremena se upustiti u takav projekt koji se uklopio u razvoj seoskog turizma na području Požeške županije», izjavio je Ivan Peić, dok je predsjednik Gradske turističke zajednice i zamjenik predsjednika županijske turističke zajednice Bruno Horvat ustvrdio kako imanje Darka Larve može  postati i dio projekta «Putevima baruna Franje Trenka» koji zajedno odrađuju požeška i brodska županijska Turistička zajednica. Ispred Požeško slavonske županije nazočnima na otvorenju se obratio dr .Marijan Cesarik.

DOMAĆE POSLASTICE


Video galerija

LUKSUZNA VOŽNJA